lördag 2 mars 2013

Tiden går så fort!

Det är inte klokt, det är redan mars, och våren har börjat att retas med oss. Vissa dagar skiner solen, fåglarna kvittrar och vårkänslan är ett faktum. Andra dagar blåser det nordanvindar, molntäcket är kompakt och vårkänslorna är långt borta.
För min del har det nya året varit väldigt intensivt hittills, det har varit mycket pusslande med kursplaneringen och vårens aktiviteter hos oss på Hundharmoni.
Det känns väldigt roligt att kunna bjuda in lite duktiga kollegor för att hålla kurser hos oss. Jessica Mann från Motiverade hundar var först ute med sitt väldigt intressanta seminarium om flera hundar i familjen. Hon kommer dessutom i retur i april för att hålla en intressant och rolig helgkurs i specialsök.
Jag själv älskar alla former av nosarbete, det finns inget som är så himla fascinerande som att se på när hundarna jobbar intensivt och målmedvetet för att hitta det de letar efter. Det skall bli jätteroligt att få ta del av Jessicas kunskaper på området och kursen blev givetvis fullbokad snabbt. Förhoppningsvis kommer hon tillbaka för en kurs till senare i år.

Ett annat favoritämne när det gäller hundträning är inlärning av olika, mer eller mindre avancerade trix. Fina kollegan  Emely Larlham från Dogmantics dogtraining kommer till oss senare i vår för att hålla en trixkurs för oss som gillar den biten, och jag kommer att vara med tillsammans med Dina. Det kommer att bli Dinas första kurs, och jag ser verkligen fram emot att träna tillsammans med henne i grupp för första gången. Emely är nog mest känd för sina filmklipp på Youtube under namnet Kikopup, där hon delar med sig av mycket intressant och spännande om hund och hundträning.

Sedan har vi ju hundmassagen, som vi äntligen får en kurs tillsammans med Martina Sunnås. Många har frågat efter just hundmassagekursen och i nuläget finns det 3 platser lediga utan hund.

För min och hundarnas del har det varit lite turbulens in i det nya året. Dina lider fortfarande av sviterna efter nyårssmällarna. Hon blev jätteskrämd en kväll när de smällde av fyrverkerier i februari, helt sjukt, och sprang sin väg i full panik. Hon var borta i 15 timmar innan hon hittades springande på den hårt trafikerade väg 11. Det var fruktansvärda 15 timmar, det kan jag lova!
Ovissheten om var hon var, vårt fruktlösa letande och rädslan över att hon skulle bli påkörd eller skadad var hemsk. Hon hade änglavakt lilla tjejen och jag är så tacksam över att hon blev hittad oskadd.
Hennes rädsla har dock satt sina spår, och nu har vi en lång väg framför oss, för att få henne på banan igen och få henne att bli mindre rädd för olika ljud.

Jag och Pinpon har precis påbörjat Canis klickertränarutbildning, för andra gången. Förra gången fick vi sluta då Bella blev sjuk och gick bort, och det är så otroligt stimulerande att få jobba med honom igen. Han är den helt perfekta hunden att jobba med på kurs. Han har bara ögonen på mig och säger "det är du och jag matte och jag gör allt du vill att jag skall göra". Han är helt opåverkad av resten av gruppen och det gör det så lätt att jobba med honom. Resten av grupen förresten verkar vara jätttetrevliga hundmänniskor, så jag ser verkligen fram emot att dela forum och inspiration med dem.

För mig som själv håller kurser är det så himla viktigt att själv kunna utvecklas och att vara elev. Hur mycket man än kan och hur många kurser och utbildningar man än gått på, blir man aldrig fullärd, och det är det som är själva fascinationen med mitt yrke, tycker jag.

Jag är så tacksam över alla nya kunskaper och färdigheter som jag lär mig hela tiden, och över alla roliga, inspirerande, trevliga människor som jag får möta på min väg.
Ha det gott därute...