tisdag 29 juli 2014

Är så glad...

Ikväll var vi ute sent pga värmen som håller oss mestadels inomhus på dagtid. När vi gått en bit och hundarna har nosat, kissat och sprungit av sig lite och lekt med bollen, bjuder jag på lite godissök.
De nosar, letar och äter sina godisar som de hittar.

Plötsligt smäller det av ett skott som låter som från ett gevär, ni vet ett pang med ett lite muller efter. Jag kollar direkt på Dina med tanke på hennes ljudrädsla, för att kunna koppla henne om hon blir rädd.

Till min stora förvåning - inte en reaktion!

Hon letar efter godis och reagerar överhuvudtaget inte alls. Alltså jag måste nypa mig i armen för Dina är en hund med en kraftig ljudrädsla. Hon sprang iväg i panik för snart två år sedan och var borta i 15 timmar efter att hon hört ljudet av smällare på ganska långt håll. Som varit så rädd för olika ljud att ljudet av en bildörr som smällde fick henne att börja dra hemåt och bli okontaktbar.
Ikväll var det dessutom mörkt och allting är läskigare än vanligt i mörker, för Dinas del.

Jag känner mig euforiskt glad för Dinas skull och får en idé. Jag ska fira med att hålla en kurs i höst för ljudrädda hundar. Och deras människor förstås. En kurs för att dela med mig av vad vi gjort för Dina och hennes träning och hur jag hanterat hennes rädsla.

Att en ljudrädd hund börjar älska ljudet av fyrverkerier och skott är ganska orealistiskt. Med en ljudrädd hund får man alltid ha olika strategier för att mildra och hantera olika situationer. Men det finns mycket att göra för ATT GÖRA SKILLNAD, och all skillnad betyder  bättre livskvalité för  hunden som är rädd. På kursen får vi sätta upp realistiska mål för varje hund för en lyckad träning.
Det är alltid kul med nya kurser och nya idéer, och tack härliga Dina för att du inspirerar mig:)



Det blir en kurs för alla er med ljudrädda hundar, med utrymme för spännande diskussioner, möjlighet att få inspiration  och givetvis praktisk träning med individuell träningsplan. 
        Vad säger ni om det?