söndag 16 januari 2011

Nytt år och nya aktiviteter

Nytt år & nya aktiviteter
Tiden bara rusar iväg och nytt år innebär nya aktiviteter.
Nya aktiviteter innebär planering, planering och åter planering.
Nya kurser, nya föredrag, nya workshops och allt vad det innebär av
utveckling, glädje och härligt umgänge tillsammans med hunden.

Rasmus som är nybliven kursinstruktör får verkligen visa vad han går för, han håller flera kurser denna termin och det är spännande att följa hans utveckling framåt.
Jag själv fokuserar mycket på valparna och på hundarna med olika problem och naturligtvis på att planera och strukturera Hundharmoni vidare framåt.

Valpkurserna med alla urgulliga och härliga valpar, jag bara älskar dem!

Valpuppfostran och valpens träning - denna otroligt viktiga bit, där det handlar så mycket om att förebygga framtida problem, och att ge valpen den allra bästa grund som bara finns för att bli en trygg, trevlig och harmonisk hund i familjen. Och naturligtvis hjälpa hundägaren att vara den lugna och trygga matte/husse som är så viktig för valpen.

Hundar med olika problem, är också något som ligger mig mycket varmt om hjärtat, att med ibland ganska små medel få mera lugn och harmoni i deras ibland stökiga och stressade liv.
Hundar är precis som vi, olika, och deras problem och livssituation ser olika ut. Det är alltid spännande att möta hund och ägare och se hur de påverkar varandra på gott och ont, och hur man genom ökad medvetenhet och kunskap kan få dem båda att bli trygga och mindre stressade.
Allt detta med hund och människovänliga metoder!
Inga stryphalsband, inget skrikande, inget obehag, inget dragande och slitande i kopplet, inga oförskämdheter, inget straffande och inga andra mer eller mindre brutala metoder, som man numera kan se på TV varje vecka.
Hur blir det bättre än så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar